میزان تاثیر برگزاری مجامع در روند موفقیت هلدینگ

برگزاری منظم و به‌ موقع مجامع در هر سازمان، به ‌ویژه در ساختارهای هلدینگ که از چندین واحد و کسب‌‌وکار تشکیل شده‌اند، نقش بسزایی در همسان‌سازی اهداف، اولویت‌بندی تصمیمات و تسریع روند اجرایی دارد.

حسن نظری – مدیر امور حقوقی و مجامع موسسه جهاد استقلال وقتی مجامع در موعد مقرر برگزار شوند، این امر نشان‌دهنده‌ی انضباط سازمانی، تعهد مدیران و حرفه‌ای بودن فرایندهای تصمیم‌گیری است که به نوبه‌ی خود باعث افزایش شفافیت و مسئولیت‌پذیری در تمام سطوح سازمان می‌شود.

از دیدگاه هلدینگ‌ها، این سازمان‌ها معمولاً با چالش‌های هماهنگی بین شرکت‌های زیرمجموعه، هماهنگی استراتژیک و تصمیم‌گیری‌های سریع در مواجهه با تغییرات پویا مواجه‌اند.

برگزاری به‌موقع مجامع، بستر مناسبی را فراهم می‌آورد تا مدیران از نزدیک در جریان وضعیت هر یک از شرکت‌های زیرمجموعه قرار گیرند، بازخورد دریافت کنند و بر اساس آن تصمیمات کلان و راهبردی را اتخاذ کنند.

این روال به کاهش زمان واکنش به تغییرات محیطی و بهره‌گیری از فرصت‌های بازار منجر شده و از احتمال بروز تأخیرهای بحرانی که می‌تواند در روند موفقیت هلدینگ تاثیر منفی بگذارد، جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، مجامع برنامه ‌ریزی‌شده به عنوان یک پایگاه برای تبادل نظر و به اشتراک‌گذاری تجربیات مدیران عمل می‌کنند.

این تبادل اطلاعات به شناسایی سریع مشکلات و یافتن راه‌ حل‌های اثربخش کمک می‌کند. از سوی دیگر، تدوین دستور جلسه مشخص، پیگیری نتایج جلسات قبلی و تعیین شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs) در این جلسات، ابزارهای قدرتمندی برای بهبود مستمر و افزایش کارآیی هستند. چنین رویکردی باعث می‌شود تا تصمیم‌های گرفته‌شده نه تنها به موقع بلکه بر پایه‌ی تحلیل دقیق و مستند صورت گیرند.

در نهایت، رعایت زمانبندی جلسات و مجامع می‌تواند به عنوان یک فرهنگ سازمانی مدرن تلقی شود که ارزش‌های نظم، شفافیت و همکاری را ترویج می‌کند؛ ارزش‌هایی که در نهایت مسیر موفقیت و رشد مستمر هلدینگ را هموار می‌کنند.

بر اساس موارد مطروحه فوق، موسسه جهاد استقلال اقداماتی را برای شروع سال جدید به شرح ذیل در دستور کار قرارداد:

  • تکمیل کادر مدیریتی و شکل‌دهی به ساختار شرکت‌ها جهت هماهنگی بین اهداف استراتژیک و توانمندی‌های اجرایی.
  • ایجاد یک ساختار مدیریتی کارآمد و تکمیل کادر متخصص در شرکت های تابعه،
  • برگزاری مجامع عادی بطور فوق العاده برای تمامی شرکت ها (فرعی، تابعه و وابسته) در آبان و آذر ماه سال ۱۴۰۳ ، با دستور کار «ارائه برنامه های کوتاه مدت و میان مدت همراه با بودجه سال۱۴۰۴»
  • پیگیری مستمر جهت رفع بند ها و انجام تکالیف سال مالی ۱۴۰۲، بستن به موقع حساب های مالی سال ۱۴۰۳
  • تهیه صورت های مالی ۱۴۰۳ و ارائه به حسابرس اصلی و بازرس قانونی شرکت
  • ارئه گزارش حسابرس توسط حسابرس اصلی شرکت های تابعه
  • اعلام تقویم برگزاری مجامع سالیانه (منتهی به پایان سال مالی ۱۴۰۳) شرکت های تابعه (حداکثر تا ۱۰ اردیبهشت)
  • برگزاری مجمع سالیانه شرکت جهاد زمزم مورخ اسفند ماه سال ۱۴۰۳
  • برگزاری مجمع سالیانه موسسه فرهنگی و ورزشی جهادگران مورخ اسفند ماه سال ۱۴۰۳
  • برگزاری مجمع سالیانه شرکت بهپرور دامشهر قم مورخ فروردین سال ۱۴۰۴
  • برگزاری مجمع سالیانه شرکت جهاد سبز مورخ …..
  • برگزاری مجمع سالیانه شرکت فجر اعتبار مورخ فروردین سال ۱۴۰۴
  • مجمع سالیانه شرکت های جهان صادرات سینا ، سرمایه گذاری عشایری جاهد و نهاده های دامی جاهد بر اساس حجم فعالیت مذکور حداکثر تا ۱۵ اردیبهشت برگزار می‌شود.
  • برنامه ریزی جهت برگزاری مجمع سالیانه موسسه جهاد استقلال در موعد قانونی(مرداد ماه)

 راه‌اندازی سیستم مدیریت استراتژیک در موسسه جهاد استقلال

اما در کنار اقدامات مطرح شده موسسه جهاد استقلال همچنین در سال جدید اقدام به راه‌اندازی سیستم مدیریت استراتژیک به صورت برخط جهت بهبود مستمر و افزایش کارآیی شرکت‌ها زیرمجموعه خود کرده است.

سیستم مدیریت استراتژیک برخط درواقع حوزه‌های راهبردی از جمله چشم انداز‌ها، ماموریت‌ها و اهدافِ مختص هر شرکت را تعیین می‌کند.

همچنین رصد برنامه‌های استراتژیک شرکت‌ها به صورت برخط، پیگیری گام به گام برنامه‌های عملیاتی شرکت‌ها آن هم به صورت برخط از دیگر اقدامات سازنده این مدل از سیستم مدیریت است.

اخذ گزاراش ماهانه از برنامه‌های راهبردی و داشبوردهای برنامه‌های استراتژیک در کنار تجزیه و تحلیل دیتاها و ارئه به هیئت مدیره هلدینگ جهت اتخاذ تصمیم ۲ مورد دیگر از محاسن سیستم مدیریت استراتژیک برخط است که در سال جدید موسسه جهاد استقلال اقدام به راه‌اندازی آن کرده است.